Bytte mine HR hæler i Dublin for kokkens hvite i London

Bytte mine HR hæler i Dublin for kokkens hvite i London

Mine dager en gang ble konsumert med e-post, avtaler, regneark og prosedyrer. Min garderobe var en formasjon av panel drakter i mørke nyanser blander inn i hverandre, med perfekt matchende hæler under dem i sine bokser. Besatt av å ha feilfri og velstelte negler, ville jeg male dem når jeg oppdaget den minste chip. På min sparsom skrivebord alle elementer var pent ordnet, flankert av en ryddig bunke med oppslagsverk. Jeg klemte min Blackberry i min høyre hånd så jeg marsjerte fra skrivebordet til bilen, ute av stand til å skilles fra den for selv de korteste tid, en sikkerhet teppe mellom meg og mitt arbeid.

Ser opp fra mine oversprøytet Birkenstocks (hva er det på dem jeg lurer på), jeg øye opp en annen levering landing inn på kjøkkenet og lurer på hvor vi kommer til å finne plass. Allerede hver tomme av rustfritt stål benker er rotete med bokser, skjærefjøler, plastbeholdere, og nå dette wobbling tårn av fruktkasser. Det er varmt på kjøkkenet og jeg febrilsk prøver å huske hvor jeg stuet våre fans. Et fjernt minne om en aircondition kontor blinker inn i hodet mitt, jeg skyver det bort. På tide å pakke ut levering og komme tilbake til arbeid.

Denne overgangen fra næringslivet til kjøkken startet for tre år siden. Jeg hadde alltid vært litt besatt av mat. I mitt tidligere liv som en HR manager i Dublin vil jeg bake hjemme, alltid gjør for mye, og bringer rester til jobb neste dag. Jeg matet min kolleger frokost med scones og kjeks; en hvit og mørk sjokolade ostekake fylt med Kahlua var en spesiell favoritt.

Har alltid vært mer akademisk enn praktisk, jeg gikk rett inn i college etter videregående skole, studerte psykologi og deretter en master i business, før arbeidet starter i en stor detaljhandel apotek gruppe.

Jeg virkelig elsket min gamle jobb, og som jeg klatret opp stigen jeg gjemte tanken på å gjøre noe annet. Mamma selvfølgelig visste bedre (ikke de alltid), og vil ofte si at jeg ikke hadde funnet hva jeg skal gjøre. Avviser dette vil jeg fokusere på det neste store prosjektet i arbeid.

Men da min far overlevde en kritisk sykdom, ble livet mitt snudd ut og jeg begynte å stille spørsmål ved alt jeg hadde bygget for meg selv. Rundt denne tiden jeg startet en blogg, hvor jeg begynte å utøse min fiksering med matlaging. Jeg vil være oppe sent på kvelden å skrive det, og i helgene jeg ville våkne opp tidlig og tilbringe to dager på matlaging og baking vanvidd. Dette fortsatte i flere måneder, og til slutt muligheten til å flytte til London kom omtrent en måned før jeg fylte 30.

For en stund, holdt jeg en illusjon om at jeg ville fortsette å jobbe i HR da jeg flyttet utenlands.

Det var da jeg innså hvor mye du kan la arbeidet ditt definerer deg. Når jeg først flyttet til London jeg ikke fungerte for et antall måneder, etter å ha lagret i min gamle jobb. Jeg hadde blitt så vant til å si: Jeg er Laoise, jeg er en HR manager, som når du møter nye mennesker og å måtte innføre og snakke om meg selv følte jeg at jeg hadde lite å si. Men flyttet til London i stedet for å begynne på nytt igjen i Dublin gjorde det mindre komplisert å re oppfinne meg selv. I London var jeg anonym, men jeg fant raskt det var tilkoblinger skal gjøres her også.http://www.goosecoat.top
canada goose jakke

Som ofte er tilfellet med den irske utlandet, har jeg endte opp med å jobbe for en irsk person. Robin Gill sette opp The Dairy restaurant i Clapham i 2013, og det har siden vunnet mange priser, blant annet god mat Guide Chef of the Year award for Robin selv. I fjor åpnet han en annen restaurant The Manor, tett etterfulgt av sin gårdsbutikk, The Delikatesser tidlig i år, og hans fjerde reiser Paradise Garage for noen måneder siden. Med hans team, har han skapt vakre restauranter som gjør sine egne brød, smør, og charcuterie som svinekjøtt og fennikel salumi, guanciale, gås skinke og lardo. At The Dairy vi selv har en takterrasse komplett med bikuber, ivaretas av Dean Parker, kjøkkensjef på The Manor.

Å ha en irsk-tilkobling i London har sikkert hjulpet meg, og jeg har blitt overveldet av hvor støttende bransjen er her. Når du viser en vilje til å lære muligheter åpne opp for deg, og jeg har møtt en rekke irske folk som ekko samme følelser.

Jeg gikk til matlaging skolen og fullførte en profesjonell diplom, der jeg begynte å jobbe i en pub kjøkkenet for å få hendene på erfaring. Flytting fra en bakgrunn av en anstrengt og alltid politisk korrekt HR miljø for å legge inn et kjøkken der alt går, var forfriskende.

Cooking hjemme tilbake i Irland, ville jeg tror jeg var bare fantastisk å ha små middagsselskaper for venner med ooohs og aaahs enn min matlaging. Klart det gjorde jeg ikke vet hvordan de skal lage mat allerede? Jeg hadde ikke en anelse.

I et profesjonelt kjøkken blir du møtt med hver oppgave blir forsterket. Du er ikke dicing en løk, du dicing 20. Du er ikke å lage en liten bolle med majones, det er en tønne, og du bare vet at dette er den tiden du dele den, om og om igjen, som du stammer ærlig jeg vet hvordan man lager majones . Du er ikke peeling en potet, er det en sackful. Du er ikke plating opp fire retter, er det hundrevis. Nå tenke på å gjøre det igjen og igjen, hver lunsj og middag, og gjør det konsekvent til samme standard.

I et hjemme kjøkken kan du enkelt kontrollere miljøet, utstyret, musikk, ingen distraksjoner. Nå skriver det profesjonelle kjøkken hvor du kan være omgitt av en eller flere av følgende: høy musikk, leveranser ankommer, andre kokker arbeider rundt deg alle som ønsker å bruke det samme utstyret samtidig, leverandører ringer, forsiden av huset ansatte ringer ut sjekker, bryter brett, tallerkener, panner, i utgangspunktet høye lyder hele tiden, din arbeidsplass blir invadert av andre kokker, utstyr, flere leveranser. Listen fortsetter.

Du tenker kanskje at det å være en organisert person er en viktig del av å være en kokk, og ja det er definitivt viktig, men det kan også være svært frustrerende, som du arbeider i et miljø som er ofte kaotisk.

Før jeg begynte å lære å lage mat profesjonelt jeg tenkte jeg skulle gli elegant rundt på kjøkkenet i min Birkenstocks, røring sauser, nipper til aksjer, og legger en klype salt, en annen kvist timian, et dryss av sprakk sort pepper. Jeg ville være rolig, smilende søtt som jeg tryllet frem en annen gruppe med pomme ren.

Hvor feil jeg var. Her er et par ting som har stått ute i løpet av min veldig kort erfaring fra profesjonelle kjøkken så langt.

Blå papir: Du vil utvikle en usunn besettelse med blått papir. Den har så mange bruksområder. En ny rull virker slik en rikelig ting. Men hvor kommer alle de blå papiret reise? Det er et ubesvart mysterium.

Rage problemer: En ukontrollert raseri fyller deg hvis noen bruker en skjærefjøl uten blått papir under for å sikre det. Eller enda verre de bruker blått papir, men det er ikke er fuktig. En Incredible Hulk typen raseri bruker du når du ikke har en skje når du trenger en, eller ikke kan finne en slikkepott.

Backs: Du vil rope ryggen flere ganger på en dag enn det som er menneskelig mulig. Backs! Backs Baaaaaaaacks! Snart vil du begynne å synge det som et lite refreng i hodet ditt. Når du forlater kjøkkenet kan du bjeffe ut dette på fremmede som tilbringer mer enn fem sekunder å flytte ut av veien.

Dine nemeses: plastfolie og aluminiumsfolie: Disse hverdagslige matvarer gulvbelegg kan virke nyttig i starten, men de er faktisk onde vesener som vil konspirerer for å bli sittende fast til alt. Du vil tilbringe mer tid enn du egentlig burde forbanne dem. Men når du klarer å løse dem vil du føle seirende (liker det, det er en midlertidig følelse).

Respekt for skjeer: Før du arbeider på kjøkken, jeg ville ikke ha gitt den ydmyke skje en tanke. Nå er det en dyrebare gemstone. Finn ditt. Behold dem. Aldri la dem gå. Noen gang. Noen gang. De er magiske gjenstander som forsvinner bare for å dukke opp igjen på slutten av tjenesten.

Kleptoman tendenser: På bussen hjem vil du lurer på hva som er grave i ryggen lommen. Tre smaker skjeer. To deigskraper. Pluss noen blått papir.

På den lange dager: Når du er verkende der du aldri trodde var mulig, og du har angitt et helt nytt nivå av tretthet, vil du lure på hvorfor i helvete du noen gang forlot kontoret jobb for denne gal verden.

På de beste dagene: Og så noen gir deg en ett ord kompliment på en tallerken. Det er den beste følelsen. Du lurer på hvorfor i helvete du ikke forlater kontoret jobb raskere. Det er derfor du går hjem, sove i fire timer og stå opp og gjøre alt om igjen.

Jeg lenge sluttet å bry seg om neglene mine, og le av den gamle meg at uendelige malt dem og faktisk brydde seg den dagen hun først måtte skjære dem til å lage mat. Min garderobe har nå en ny jobb uniform: umake jeans, en rad med hvite t-skjorter på et spekter av hvit til grå eller krem ​​etter mange sykluser i vaskemaskinen. Hælene er for lengst borte, erstattet av en omfattende sokk samling, kanskje en liten nikk til mitt gamle liv.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *