Kollar på dig

också. Drönare används redan för att patrullera gränsen till Mexiko och nu kan de snart komma till en polisinrättning nära dig.

Tänk bara en video på drone tillverkaren AeroVironment webbplats: Poliser jagar en misstänkt till sitt hem. Den misstänkte kör bakom huset, utom synhåll. canada goose väst herr Officerarna öppna bakluckan på sin polisbil och dra ut vad som ser ut som en leksak modellflygplan med fyra rotorer och en videokamera. De lanserar flygplanet, vilket gör det möjligt för dem att övervaka sina misstänkta rörelser genom en videoström på en iPad som tablett och slutligen att gripa honom.

“The Qube är den första lösningen som AeroVironment har infört speciellt riktade vad vi identifiera som allmän säkerhet marknaden, och det är verkligen den allmänna säkerheten proffs som brottsbekämpning, sök och räddning, och första responders”, säger företagets vice vd Steve Gitlin.

Drones eller obemannade fordon har blivit en succé med militären, och företag som AeroVironment hoppas att göra dem en allt vanligare syn i det här landet. Ben Miller, obemannade system koordinator för sheriffens kontor, säger att det har varit särskilt användbart i sökoperationer.

“Vi hade en förlorad ämne i en vegetation creek säng och vi fick ungefär en mil längden av den bäck att söka,” Miller säger. “Vi avslutade den sökningen på bara lite över en timme med två anställda.”

Miller säger en typisk sökning på frivilliga marscherar skuldra vid skuldra skulle ha tagit timmar. Ovanpå det, säger han att det har förekommit några fel med drönare och de är lätta att hantera.

“Vid ungefär två pounds, säkerhetsriskerna för människor på marken är ganska minimal”, säger han. “I själva verket väger mindre än din vanliga kanadensisk gås.”

Medan brottsbekämpning är en stor marknad för tillverkare av obemannade flygplanssystem som kallas UAS: s det finns många andra potentiella civila användare.

Gretchen West är med AUVSI, en branschgrupp.

“Allmännyttiga företag så olja och gas [är] med en UAS att göra övervakning över en pipeline”, säger hon, liksom elektriska företag som vill se över sina elledningar. West säger drönare kan användas för besprutningsflygning och spårning boskap. De har redan använts för kartläggning av översvämningar i North Dakota, och de skulle också kunna användas för väder forskning.

Men alla de obemannade flygplan har vissa människor lite försiktig. Integritets förespråkare Harley Geiger för Centrum för demokrati och säger drönare är i grunden flygande videokameror.

“Drones kan enkelt utrustas med ansiktsigenkänning kameror, infraröda kameror eller öppna Wireless LAN sniffers” Geiger säger. “Så när folk tycker om drönare de ska inte bara tänka att ett teleobjektiv är den enda funktion som kan höja en sekretessproblem.”

Inte heller, säger Geiger, är det bara brottsbekämpning som kan vara på sin vakt “. Den paparazzi, dina husägare förening, din granne, en journalist kan alla sic drönare på dig liksom”

Geiger säger folk att titta Federal Aviation Administration, som för närvarande arbetar med regler för att etablera standarder som hur hög drönare kan flyga och vilken typ av utbildning operatörer behöver. Han hoppas myndigheten kommer också att ta integritetsfrågor i de föreslagna föreskrifterna som kan släppas nästa månad.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *