Raising Gäss som väktare och för livsmedel

Vit Gäss är inte naturligt i Afrika. Det var mest troligt att de hade sitt ursprung år tidigare, från Embden gås. Dessa gäss sannolikt skulle ha fört med sig av invandrare från Holland och Tyskland, den naturliga livsmiljö Embden.

Flocken betar i trädgården. Gässen hade inga rattar på sina räkningar och deras höjd var inte större än den vanliga storleken för denna ras. De var starkt skyddande av deras territorium jagar,canada goose sverige http://www.canadagoose18.top/ väsande, kacklande och hota alla och allt som kom för nära. De var angriparna, någon eller något som kom in i periferin av sin vision riskerade att bli angripen. Hundarna ignorerade dem. Vuxna, om de höll sin nerv, kunde fånga dem genom halsen och skrämma dem till backa ut. Det fanns bara en die hard gåskarl som vägrade att skakas av någon form av bakslag. En nog ‘t hjälp beundra dess anda. Men som en flock de var verkligen irriterande. Barn’ t har stor chans att undvika sina attacker och skulle hamna jagade.

Ni kan tala om hur gamla mödrar med ‘påse’, som bildas under deras magar. Ju lägre det hängde, ju äldre de var. De gör för god att äta men deras kött tenderade att vara mycket fet som skulle förklara varför ett sätt att bevara köttet innan kylning var att laga det i sitt eget fett. Den kylda fettet stelnat och omgiven köttet och på detta sätt kunde bevaras. Slutprodukten kallas ‘Confitering’ och är ganska ofta betraktas idag som en delikatess.

Omkring 2500 f Kr fann man att deras levrar skulle kunna göras för att kraftigt öka i storlek upp till 10 gånger av den ursprungliga storleken. Detta gjordes genom tvångsmatning dem, som kallas ‘sondmatning’ en metod som idag är (och kan ha varit tidigare) ganska känsloladdad fråga. Fuktad mat trycks ned en tratt som leder in i ett långt rör som är insatt i fågeln ‘s matstrupen. Egyptierna använde fikon som maten, fast pellets är mer allmänt används idag. Kanske barmhärtigt, gåsen har inte en’ gag ‘ anläggning. nackdelen skulle kunna vara att deras halsar skulle lida stor skada. slut~~POS=TRUNC resultatet~~POS=HEADCOMP producerade ‘pate de foie gras’ gås lever pate för den oinvigde. Tydligen levern har en smörig, rik smak.

Det faktum att gåsen är en flyttfågel innebär att inbyggda i dess metabolism är möjligheten att gå upp i vikt snabbt inom en kort tidsperiod. Strax innan de flyttar de kan omvandla sin mat till fett mycket snabbt. Detta gör det möjligt för dem att fortsätta sina långa flygningar till de mer geniala omgivningar deras naturliga vinter livsmiljö. Det är denna inbyggd mekanism som används för att producera den pate. Gässen framställs genom att först mata dem på gräs och sedan begränsa dem tills de slutligen är tvångsmatas upp till 4 gånger per dag. Hela processen kan inte ta mycket mer än 12 veckor.

Deras vakthund egenskaper används ofta för just detta ändamål. En ganska välkänd konto finns av dem används i omkring 300 e.Kr. när romarna hade dragits av gallerna och de tog sin tillflykt till Capitolium, en plats lätt att försvara på grund av dess höjd. Gallerna belägrade staden utan framgång. Så en natt, i skydd av mörkret, skalas de backen till botten av stadsmuren. Lyckligtvis för romarna dock de inte faktor i gäss som hade placerats i burar på väggen för att varna romarna för just en sådan händelse. Den kacklande av gäss väckte romarna som avsky gallerna och sparade staden.

Gäss i odlingen används för att sätta på en bra show när de stod upp på tå flaxa med vingarna och rusar ut i vilken riktning tog deras fantasi. Det var trevligt att titta på. De var produktiva uppfödare och var uppenbarligen mycket nöjd i trädgården. De var också mycket bra föräldrar, de gässlingar byter från grått till vitt när de växte upp. Några rovdjur angrep dem. Under dagen strövade fritt, och på natten var författad upp. För att hålla siffrorna konsekvent, var vuxna sålts, levande, människor som bor lokalt.

I Nordamerika, Canada Goose och den amerikanska Buff Goose är båda framgångsrika fostras av uppfödare. Arter som Bläsgås (Specklebelly), är kejsaren, Ross ‘s Goose och dvärgkanadagås inte finns i så stort antal som tidigare. Vissa är i nedgången på grund av jakt. De är bäst ses idag på resor speciellt utformade för detta, eller genom fritid paddling på egen hand eller med vänner.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *